Achilles 90 Twin – “Special Edition”

Za ljubitelje lesenih podvodnih pušk je na voljo NOVOST! Izdelana je posebna serija pušk z oznakoSpecial Edition, ki jo odlikuje izbrana oprema in povsem nov zunanji izgled.

Unikatni videz nove serije podvodnih pušk Achilles 90 Twin, je na voljo v omejeni količini.

Prepoznavnost nove serije je podvodna puška, izdelana v kombinaciji lamel tikovega lesa in wenge lamel na trupu in ročaju podvodne puške. Wenge odlikuje gosta in izjemno čvrsta struktura lesa, v čokoladno rjavi barvi.

Druga odlika podvodnih pušk Achilles serijeSpecial Edition, pa je skrbno izbrana oprema, pri kateri bo uveljavljeno moje osebno stališče, da na leseno podvodno puško sodi le zanesljiva in trajna oprema, ki je v celoti iz inox jekla.

Ključni del opreme za podvodno puško predstavlja mulinel. Odločitev in izbira primernega mulinela je bila precej težka. Zahteve glede izgleda, delovanja, tehničnih rešitev, vrste materiala, kvalitete izdelave, uporabnosti in cene, večinoma vodijo do težke izbire in sprejemanja različnih kompromisov.

Harpuna iz najboljše švedske jeklarne Sandvikv izvedbi “shark fin” z dvojnim krilcem in konusom, bo s podvodno puško povezana preko vrvice tip Dyneema.

Izbrana je vrhunska vrvica iz mehkejše Dyneeme (v modri barvi), premera 1,5 mm in nosilnosti 172 kg, ki je zaradi te lastnosti zelo primerna za uporabo  v mulinelu.

Za najbolj zahtevne lovce, pa je na voljo vrhunska vrvica iz mehkejše Dyneeme (v rdeči barvi), premera 2 mm in nosilnosti 212 kg.

Dodana je vrtljivka visoke nosilnosti iz norveškega jekla in ostala oprema, v prepoznavni rdeči barvi!

Ali je moja izbira opreme dobra, pa boste presodili sami – itak…