Achilles 110 Trio

Novost v ponudbi Achilles, je najmočnejša podvodna puška na tri gume. To je Achilles 110 Trio. Nastala je na podlagi izkušenj in testiranja opreme, ki je pri takšni puški ključnega pomena za učinkovito delovanje.

Achilles 110 Trio

Vodilo pri izdelavi, je bila želja po popovečanju operativnega dometa podvodne puške ter zagotoviti natančen strel in veliko prebojnost tudi na razdalji, ki presega šest metrov, s tem da ostane dolžina in masa puške nespremeljena.

Achilles 110 Trio

V pomoč pri doseganju odličnih karakteristik te puške je bil tudi razvoj novih materialov in opreme. Tehnične lastnosti novih gum zdaj zagotavljajo dovolj sile za visoko hitrost izstreljene harpune, že z uporabo premera FI 14 mm. To bistveno zmanjša trzaj pri strelu, ki je bil moteč pri uporabi večjih premerov gum.

Glavni razlog za učinkovito delovanje nove podvodne puške pa je velik posluh in odzivnost proizvajalca harpun, ki je izdelal vrhunske harpune iz jekla Sandvik kvalitete, ki so opremljene s konusom in s posebno izvedbo shark fin kljukic, ki zagotavljajo odlične balistične lastnosti harpune. Poleg tega so pri novih modelih harpun kljukice postavljene povsem skupaj in povsem nazaj, kar je zelo povečalo celoten izkoristek glede na dolžino podvodne puške.

Achilles 110 Trio

S takšno opremo pa so nastali tudi pogoji za izdelavo podvodne puške Achilles 110 Trio, saj je z novim izdelkom dosežen cilj, da je dolžina in masa puške nespremenjena, ob povečanem dometu pa je zagotovljena natančnost pri strelu. S tem sem se izognil neprijetnostim, kot so; pretežka in neokretna puška, zahtevno napenjanje gum, ki se pojavijo pri podvodnih puškah, dolžin nad 110 cm.

Podvodna puška Achilles 110 Trio, je opremljena z vrhunskim mulinelom Tophunt 100, s kapaciteto dobrih 70 m (pri uporabi vrvice Dyneema premera 1,5 mm). Nosilnost in balans podvodne puške je prilagojena harpuni dolžine 150 cm in premera 7 mm. Balistične lastnosti so bile testirane na razdalji 7 m od tarče. Trzaj podvodne puške ob strelu je bil minimalen. Kljub veliki razdalji, pa je Achilles Trio izpolnil vsa pričakovanja za prebojnost in natančnost.