Izvedbe Achilles pušk

Kombinacija plemenitega lesa, nerjavnega jekla in natančna izdelava so osnova za prestižni izdelek. Na voljo so tri različne dolžine podvodnih pušk Achilles in sicer dolžine 75, 90 in 110 cm. Vse puške so izdelane iz lamel prvovrstne tikovine.

Strog izbor in pravilno obračanje lamel pri lepljenju, sta pogoja za raven in stabilen trup puške, ki ni podvržen krivljenju. Zaradi zaščite lepljenih spojev pa so puške prevlečene s šestimi sloji laka, ki je odporen na morsko vodo in UV-žarke.

Dvojna elastika

Dolgoletne izkušnje v podvodnem ribolovu so bile izhodišče za postavljanje visokih zahtev pri načrtovanju podvodne puške. Zastavljen cilj pri zasnovi je bil,  da se izdela podvodna puška z opitmalnim razmerjem med plovnostjo (balans), minimalnim bočnim uporom (oblika prereza) in nosilnostjo (dimenzija prereza).

Prerez sredina

Računalniški modeli in preračuni (nosilnost in sila upora), so nastajali po zaslugi prijatelja Davida, ki je konstruktor podvodne puške. Sledila je  izdelava testnih modelov in testiranje. Izdelane so bile serije podvodnih pušk, v katere so se sproti vgrajevale nove ideje in izboljšave. Leta vztrajnega dela so tako oblikovala izdelek, ki je pred vami.

Izvedba: vse tri dolžine podvodnih pušk Achilles, se izdelujejo z eno ali z dvema (zamaknjenima) luknjama za cirkularne gume. V primeru enojne elastike priporočam dimenzijo fi 18 mm, v primeru dveh elastik pa fi 16 mm. Za puško dolžine 110 cm so premeri elastik večji za 2 mm.

Achilles 75

Podvodna puška Achilles 75, je zaradi svoje okretnosti najboljša izbira za lov v valovitem morju (v peni), lov v motni vodi (lov na brancina), ter za lov po luknjah.

Podvodna puška

Možni sta izvedbi z eno ali dvema luknjama za cirkularno gumo. Achilles 75  se lahko uporablja brez mulinela vendar ga priporočam. Nosilnost je prilagojena za harpuno dolžine 105 cm in premera 6,5 mm.

Achilles 90

To je najprimernejša dolžina podvodne puške za vse načine lova, saj predstavlja idealno razmerje med okretnostjo in močjo.

Achilles 90 se izdeluje v dveh izvedbah – na eno ali na dve luknji za cirkularno gumo. Prednost uporabe puške z eno cirkularno gumo je v natančnosti.  Pri uporabi dvojnih elastik pa se izkaže prednost v hitrosti harpune, njeni moči, dometu in prebojnosti. Pri uporabi enojne elastike je guma dimenzije fi 18 mm,  pri izvedbi z dvema, pa guma fi 16 mm. Hkrati pa priporočam uporabo kvalitetnega mulinela kapacitete 30-50 m.  Nosilnost je prilagojena za harpuno dolžine 130 cm in premera 7 mm.

Achilles 110

Podvodna puška Achilles 110, je namenjena izkušenim podvodnim lovcem, ki lovijo s tehniko čakanja in je namenjena lovu na večjo ribo.

Tudi ta podvodna puška se izdeluje v izvedbi z eno ali z dvema luknjama za cirkularno gumo. Pri uporabi enojne elastike, priporočam gume fi 20 mm, pri uporabi dvojnih elastik, pa  gume fi 18 mm. Priporočam mulinel višjega cenovnega razreda kapacitete nekje od 50 pa do 80 m. Nosilnost je prilagojena harpuni dolžine 150 cm in premera 6,5 mm.