Ročaji za podvodne puške

Ročaji za podvodno puško Achilles so unikatni, saj so v celoti ročno izdelani. Sestavljeni so iz več plasti različnih vrst lesa, kot so: teak, wenge, hrast, javor, jesen, duisse, češnja… Prava izbira lesa  pa daje veliko možnosti za neponovljive barvne odtenke in kombinacije barv, ki dajejo podvodni puški svojstven značaj, pod vodo pa dobro vidljivost.

Ročaji so izdelani posebej za desničarje in posebej za levičarje in so anatomsko oblikovani. Na trup puške so prilepljeni,  zato  je spojni del  izdelan zelo natančno. Zaradi delovanja vrtilnega momenta, pa so v spoj vgrajene dodatne vertikalne in horizontalne ojačitve.

Glavna zahteva pri oblikovanju je bila, da se podvodno puško pri lovu večino časa vodi s povsem sproščeno dlanjo, zato je ročaj tudi v horizontalni smeri zamaknjen. Za poteg nazaj pa je izdelana opora za sredinec in mezinec, ki nudi odlično oporo tudi pri plavanju s podvodno puško ob telesu.

Elipsasta oblika ročaja zagotavlja optimalen in čvrst oprijem dlani, izredno vodljivost, ter odlično oporo pri strelu.  Podaljšan jeziček ročaja, je “na klik” povezan s ščitnikom petelina.

Dvignjena opora za zadnji del dlani pa onemogoča zdrs oprijema pri bočnem premikanju podvodne puške. Vse naštete posebnosti zato ne dopuščajo izdelave univerzalnega  ročaja za levičarje in desničarje. Skrb za nanos dodatkov za boljši oprijem (grip lak), pa je odveč.