ACHILLES ULTIMO

 

Izdelana je podvodna puška Achilles Ultimo. Predstavljam nov koncept ročne izdelave lesene podvodne puške po naročilu. Izredne veličine so na tej podvodni puški dosežene v vseh pogledih; masa je dosegla 8 kg, presek profila podvodne puške je v najširšem delu 120 x 100 mm, konusna oblika trupa, teakov les, večslojni karbon, lahko je opremljena s harpuno, ki ima slip tip na vzmet, z dimenzijami 7,5 mm x 140 cm, dve gumi premera 20 mm in še nekaj inovativnih izboljšav…

Achilles Ultimo logo

Uporabljen je nov način spojitve ročaja na trup podvodne puške, ki zdaj omogoča natančno prilagajanje razdalje med ročajem in petelinom za 25 mm. Prožilni mehanizem pri tem ostaja v fiksnem položaju. Za naročnika je tako omogočeno natančno prilagajanje razdalje do petelina prožilnega mehanizma, za vse velikosti rok in za vsak občutek. Na voljo je tudi vgraditev reverznega mehanizma s prilagodljivim petelinom. Ta omogoča še natančno nastavitev po višini ter v levo in desno.

 

Achilles Ultimo bo odlično univerzalno orožje v rokah velikih podvodnih “bojevnikov”, namenjen izključno za lov na veliko ribo! Zaradi odlične okretnosti,  je zelo primeren za podvodni lov s tehnikami globinske čeke, globinskega zalezovanja in lova v modrem.

 

Achilles Ultimo test v morju 026

Prvi osebni vtisi s testiranja podvodne puške Achilles Ultimo:

Zelo presenetljiva okretnost v bočnem pomiku podvodne puške. Velika masa opravi svoje pri absorbiranju trzaja ob strelu. Presenetljiv občutek razlike v masi, ko je podvodna puška v rokah na suhem (na čolnu…) okorna in zelo težka ter občutki vodljivosti v morju, ko deluje nevtralna plovnost.

Razlika se zelo občuti v bočnem pomikanju, kjer ni pričakovanega občutka vodnega upora, saj lovcu pri vodenju pomaga vztrajnost, ki jo daje odlično razmerje med veliko maso in dolžino podvodne puške ter anatomski ročaj, ki roki daje ustrezno oporo. K dobri okretnosti veliko prispeva tudi sama oblika trupa, ki je konična. 

Piko na i pa prispeva pozicija balastne obtežitve (1.800 gr), ki pripomore, da se podvodna puška obnaša kot jadrnica s kobilico, ki ji daje stabilen položaj okrog osi trupa, v katerega se vedno povrne sama, če jo lovec izpusti iz roke.

 

Achilles Ultimo test v morju 038

Achilles Ultimo test v morju 016

Achilles Ultimo test v morju 047

Tehnični podatki za podvodno puško Achilles Ultimo:

– masa podvodne puške z opremo je točno 8 kg

– vrvica je speljana skozi trup puške!

– površina je karbonirana 4 x

– efektivna dolžina puške 112 cm

– max. širina trupa 120 mm

– max. višina trupa 100 mm

– fiksna obtežitev 1.800 gr

– variabilna obtežitev 100 gr

– mehanizem po dogovoru

– harpuna:  dolžina 140 cm, možne so namestitve premerov: 7,00 mm, 7,25 mm, 7,50 mm in 7,75 mm – vse prilagojeno na plovnost!

– 2 x gume premera 19,5 mm (natezni faktor po želji!!)

– mulinel na sliki Maori Tuna

– 150 m vrvice Marlow Dyneema premera 2 mm, nosilnost 220 kg

– vrtljivka nosilnosti 200 kg

– kite line Dyneema 1,4 mm z nosilnostjo 312 kg

– nosilec kamere iz več slojev karbona

– razvita dolžina od ročaja puške do konice harpune je 8,30 m, z dvojnim navitjem

 

 

Opcije za naročilo podvodne puške ACHILLES ULTIMO:

Pri naročanju podvodne puške Achilles Ultimo, so odprte številne opcije, tako glede dolžine puške,  velikosti in premera trupa, števila in premera elastik, vrste in dolžine harpune, nosilnosti, seveda vse v okviru koncepta “Ultimo” in v dogovoru s proizvajalcem. Prav vsake želje naročnika žal ni mogoče sprejeti, saj izdelava takšne podvodne puške narekuje nekaj pravil, ki jih je potrebno upoštevati.

Izdelava podvodne puške Achilles Ultmo “po naročilu” je zahtevna, saj gre vedno za en sam unikat, zato je rok dobave nekaj daljši…;)